torsdag 7 mars 2013

BlogAward

Fick en BlogAward av Anne. Jätte roligt, tusen tack Anne! BlogAward går ut på att skicka nomineringen vidare till valbart antal (helst fem) bloggare. Berätta på din blogg vilka du utnämner och länka till deras bloggar. Skriv också på deras bloggar att de fått awarden av dig så att de inte missar den. Svara på frågorna som du fått av den som gett dig awarden. Hitta på fem nya frågor till de du nominerar.

Här är de fem frågor jag fick av Anne och mina svar:
1. Vilken kändis skulle du vilja träffa och varför? 
Skulle absolut vilja träffa, krama om och ha en lång diskussion med Dalai Lama eftersom jag tycker att denna fina lilla herremannen är en av de visaste och godaste människorna på vår jord. 

2. Om du skulle få ändra på en sak här i världen vad skulle det vara? 
Svår fråga! Skulle radera precis allt ont, tråkigt, hemskt och allt som gör oss olycliga här i världen.

3. Vad gör dig lycklig?
Att se mina nära och kära lyckliga & vid god hälsa. Min pojkvän Jocke, familjen, vänner, positiva människor, vackra stunder, ord & föremål, inredning, design, att få göra och förhoppningsvis jobba med det jag älskar, att ha friheten att välja vad jag gör, att få vara frisk, resor och mycket mer gör mig lycklig.

4. Vilken film såg du senast och vad tyckte du om den? 
Såg filmen Lincoln senast. Tyckte filmen var fantastisk, välgjord och att rollprestationerna i filmen var utomordentliga. Applåderade här hemma när Daniel Day-Lewis (spelade president Lincoln) fick en Oscar för sin prestation, han var verkligen värd sin staty! 

5. Hur tror du att ditt liv ser ut om 5 år?
Hjälp! En svår fråga igen! Jag hoppas (och tror...) att jag och min man (=Jocke) bor i ett litet radhus i Grankulla alternativt en jugendlägenhet i centrala Helsingfors. Vi har i alla fall en liten hund (beagel!) i vår familj. Jag jobbar inom inredning och design, möjligtvis som egenföretagare. Vårt hem står alltid öppet för familj och vänner, precis som nu.

Jag nominerar fyra bloggare och det är Hanna - för en positiv & inspirerande blogg, Johanna - för fint skriven blogg på engelska och vackra fotografier, Hannah - för en inblick i en spännande modevärld och vackra tankar samt Mia - för inspiration gällande bland annat en ekologisk och hållbar livstil.

Här är mina fem frågor till dessa fina bloggare:
1. Vilken person inspirerar dig mest?
2. Vad är du stolt över i ditt liv?
3. Nämn fem saker som du kan vara tacksam för.
4. Hur tror du ditt liv ser ut om 5 år?
5. Vad skulle du jobba med om du skulle få välja  helt fritt?

En av de sakerna som gör mig lycklig - vacker vy från dagens promenad med käraste bästis och hennes lilla dotter.