fredag 3 juli 2015

"Sehr gemütlich." Summervacation. Part 2.

Kära vänner. Vi har nått så långt som till Malmö på vår roadtrip. Alltså hög tid för del 2 i sommarföljetongen om semestern genom Europa.
(Långsamma wifi-nät har gjort bloggandet utmanande i Tyskland. Nu i Svealand där allt fungerar rekorderligt.)

"Sehr gemütlich und wunderschön." Gemytligt och mycket vackert. Tyskland i sommartid, vill säga.
Början av veckan firades i mysiga München. Dagarna i den bayerska huvudstaden gick snabbt. Träffar med fina kollegor och vänner från tiden då jag bodde i staden, lata stunder i valfria parker i sommarvärmen (anspråkslösa +30 grader och hög luftfuktighet) och görandes sådant jag brukar göra när jag är i München. Till exempel äta pretzlar (mums), dricka apfelschorle (äppeldricka, så gott!) och fylla på lagren av apoteks- och sminkprodukter ("sparen, sparen" - så mycket billigare i Tyskland). Sådana saker.
Man & car on the Autozug
Onsdag kväll lastades sedan bilen på das Autozug, nattåget till Hamburg, och vi tuffade ut i den tyska natten. Det mest spännande momentet med nattåget var att dela sovhytt med 3 totala främlingar. Vi hade tur och fick sällskap av en trevlig familj från Singapore, som visade sig vara riktigt underhållande resekumpaner.
Vi kunde även ha fått sova med stora, brusiga motorcykelkillar från Norge, festande backpackers eller ett kriminellt pojkgäng som sedermera fick lämna tåget eskorterade av tysk polis.
Tidigt torsdag morgon vaknade vi till åter en solig och varm dag, nu i Hamburg.
Canals & beautiful historical buildings
Hamburg Rathaus
Alster from sightseeing boat
Den gamla Hansastaden Hamburg var precis så fin som utlovats. Hamnar, bryggor, kanaler och precis vid havet. Helt i min smak. Eklektisk stadsbild med gammal historisk arkitektur varvat med moderna nybyggen. Sjön Alster mitt i staden. Vi hann ta en guidad båttur runt Alster, promenera omkring en god stund i centrum och äta en god lunch före det var dags att åter åka vidare och övernatta i....
Goodnight from Travemünder Strand
...pittoreska lilla kuststaden Travemünde där vi checkade in på personliga boutique hotellet Lili Marleen (härligt, rekommenderas varmt!). Avslutar del 2 av reseskildringen i Travemünde. Fortsättning följer riktigt snart i form av del 3: Över till Danmark & Sverige!

Soundtrack: "Let the good times roll" - B.B King
P.S. English translation on the way.